Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijverdal

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Nijverdal zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier tref je bruikbare informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 4.90 dH in Nijverdal.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NijverdalTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7441
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nijverdal

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Hellendoorn zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nijverdal hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nijverdal?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nijverdal. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Nijverdal zit met een waterhardheid van 4.90. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager energieverbruik, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nijverdal

De waterhardheid van het drinkwater in Nijverdal is 4.90 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nijverdal-7441

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini+
 • Culligan Medallist 910
 • Halutec SensorSoft

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nijverdal verklein je de dH waarde van 4.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nijverdal.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1500 en €2100 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nijverdal.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder problemen en snel installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Mechanische waterontharderC.a. €770
Elektrische waterontharderRond de €1100
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudBegint bij €135 (jaarbasis)
MontagekostenCirca €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Nijverdal?
De hardheid van het water in Nijverdal ligt op 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Nijverdal.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie