Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haarle

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.90 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Haarle leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.90 dH in Haarle.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €205 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HaarleZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7448
Gem. Gasverbruik M31610 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31800 kWh
Gem. Waterhardheid4.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Haarle

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en witte aanslag op het glaswerk? Een groeiend aantal huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Hellendoorn vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Haarle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Haarle?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Haarle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Haarle heeft een waterhardheid van 4.90. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Haarle

De waterhardheid van het leidingwater in Haarle is ongeveer 4.90 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 13,96 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-haarle-7448

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Euro Twin 10
 • Erie Maxima Eco20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Haarle voer je de dH waarde terug van 4.90 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Haarle.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1850 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders zijn zo’n €780 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1200 en €2075 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Haarle.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos vakmannen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €105
Mechanische waterontharderRond de €730
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenRond de €105 op jaarbasis
InstallatieV.a €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Haarle?
De waterhardheid in Haarle is circa 4.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Overijssel is grofweg 7.12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor lagere energierekening en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Haarle.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie