Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Heist-Op-Den-Berg

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Heist-Op-Den-Berg zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 11,76 dH in Heist-Op-Den-Berg.
 • Dit kan zorgen voor onder andere droog haar na het douchen en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid Heist-Op-Den-BergTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2220
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5750 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Heist-Op-Den-Berg

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat Belgen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Heist-Op-Den-Berg zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Heist-Op-Den-Berg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Heist-Op-Den-Berg?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Heist-Op-Den-Berg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heist-Op-Den-Berg zit met een waterhardheid van 11,76. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Heist-Op-Den-Berg

De waterhardheid van het drinkwater in Heist-Op-Den-Berg ligt op ong. 11,76 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-heist-op-den-berg-2220

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Erie Maxima Eco11
 • Kinetico Sumo 1
 • Watergenius Blue Line Basic
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heist-Op-Den-Berg reduceert je de dH waarde van 11,76 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heist-Op-Den-Berg.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot wel €1975 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €650, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €1700 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Heist-Op-Den-Berg.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos vakmannen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1190
Zout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 p/jaar
InstallatieBegint bij €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Heist-Op-Den-Berg?
De waterhardheid in Heist-Op-Den-Berg is plus minus 11,76 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heist-Op-Den-Berg.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie