Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schriek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Schriek leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina bekijk je praktische info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,76 dH in Schriek.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een witte aanslag op het glaswerk en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €295 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SchriekWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2223
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Schriek

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een toenemende groep mensen bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Heist-Op-Den-Berg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Schriek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Schriek?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Schriek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Schriek zit met een waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Schriek

De waterhardheid van het leidingwater in Schriek is 11,76 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-schriek-2223

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Erie Maxima Eco11
 • BWT Bestsoft 11
 • Amysoft C-100

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Schriek voer je de dH waarde terug van 11,76 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schriek.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1125 en €2125 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Schriek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel installateurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Zouttabletten€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €115 per jaar
InstallatiekostenCirca €160
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Schriek?
De hardheid van het kraanwater in Schriek ligt rond de 11,76 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen is grofweg 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schriek.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie