Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wiekevorst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 11,76 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Wiekevorst heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je handige info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,76 dH in Wiekevorst.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €235 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WiekevorstFunctioneringBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2222
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wiekevorst

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en/of onnodig veel schoonmaken? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en besparen op de energiekosten. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wiekevorst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wiekevorst?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wiekevorst. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wiekevorst heeft een geschatte waterhardheid van 11,76. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Wiekevorst

De waterhardheid van het water in Wiekevorst is ongeveer 11,76 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wiekevorst-2222

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • SoluCalc SoluCalc
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Erie Softline Eco30
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • AEG 26 L

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wiekevorst voer je de dH waarde terug van 11,76 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wiekevorst.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €105 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen bij €710, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1825 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Wiekevorst.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en zonder kosten installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1130
Reinigingszout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €120 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wiekevorst?
De hardheid van het water in Wiekevorst is circa 11,76 dH. De meting in de provincie Antwerpen is ongeveer 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wiekevorst.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie