Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hallaar

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,76 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Hallaar resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 11,76 dH in Hallaar.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, fris kraanwater en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HallaarHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2220
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hallaar

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening en strepen op de ramen? Meer en meer mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Heist-Op-Den-Berg zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Hallaar gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Hallaar?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Hallaar. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hallaar heeft een gemeten waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hallaar

De waterhardheid van het drinkwater in Hallaar bedraagt ongeveer 11,76 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hallaar-2220

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hallaar reduceer je de dH waarde van 11,76 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hallaar.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1600 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Hallaar.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Mechanische waterontharderVanaf €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1110
Zouttabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenCirca €130 per jaar
PlaatsingRond de €180
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Hallaar?
De hardheid in Hallaar is circa 11,76 dH. De waarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hallaar.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie