Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Itegem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,76 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Itegem heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische informatie alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 11,76 dH in Itegem.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €225 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ItegemHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2222
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Itegem

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Heist-Op-Den-Berg kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Itegem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Itegem?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Itegem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot smaakvoller water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Itegem heeft een geschatte waterhardheid van 11,76. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere verwarming, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Itegem

De waterhardheid van het drinkwater in Itegem is om en nabij de 11,76 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-itegem-2222

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Erie Softline Eco20
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • AEG 22 L

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Itegem voer je de dH waarde terug van 11,76 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Itegem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen starten bij €720 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1325 en €1750 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterverzachter in Itegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €130
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektrische waterontharderCirca €1190
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €140 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Itegem?
De hardheid van het water in Itegem ligt op 11,76 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Itegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie