Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herentals

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 11,76 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Herentals maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,76 dH in Herentals.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HerentalsWerkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteHerentals
Postcode2200
Gem. Gasverbruik M33.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5700 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Herentals

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Belgen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en een lagere energierekening. In de gemeente Herentals vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Herentals was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herentals?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Herentals. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Herentals heeft een gemeten waterhardheid van 11,76. Dat betekent Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Herentals

De waterhardheid van het water in Herentals is om en nabij de 11,76 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herentals-2200

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Erie Softline Eco30
 • Kinetico Premier Maxi
 • Watergenius HWS 2500
 • 038waterontharder Separaat 14

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Herentals voer je de dH waarde terug van 11,76 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Herentals.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot meer dan €2100 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €740, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1725 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Herentals.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos specialisten, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €55
Mechanische waterontharderV.a €690
Elektrische waterontharderVanaf €910
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudCirca €120 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Herentals?
De hardheid van het kraanwater in Herentals is plus minus 11,76 dH. Het gemiddelde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Herentals.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie