Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Booischot

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,76 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterverzachter in Booischot leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 11,76 dH in Booischot.
 • Dit kan leiden tot onder andere koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BooischotHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteHeist-Op-Den-Berg
Postcode2221
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid11,76 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Booischot

Wil jij ook af van huidirritaties en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de Belgen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Heist-Op-Den-Berg werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Booischot was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Booischot?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Booischot. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor kalkvrije leidingen en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Booischot zit met een waterhardheid van 11,76. Definitie: Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Booischot

De waterhardheid van het drinkwater in Booischot ligt op ong. 11,76 Duitse graden. Dit betekent dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 11,76 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 33,49 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-booischot-2221

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Booischot voer je de dH waarde terug van 11,76 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Booischot.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €800, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1375 en €2100 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Booischot.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos snel installateurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Mechanische waterontharderV.a €680
Waterontharder (elektrisch)V.a €1140
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenVanaf €80 per beurt
MontageV.a €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Booischot?
De hardheid van het kraanwater in Booischot is circa 11,76 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen bedraagt 11,07 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Booischot.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie