Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wijnegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9,74 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Wijnegem resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je bruikbare informatie over de waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 9,74 dH in Wijnegem.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als irritaties aan de huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid WijnegemFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteWijnegem
Postcode2110
Gem. Gasverbruik M33.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5550 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wijnegem

Heb je last van een erg droge huid en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Wijnegem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wijnegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Wijnegem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Wijnegem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Wijnegem heeft een geschatte waterhardheid van 9,74. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Wijnegem

De waterhardheid van het water in Wijnegem bedraagt ongeveer 9,74 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wijnegem-2110

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-1200 HE
 • Erie Softline Eco10
 • Kinetico Mini KB
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • 038waterontharder Compact 14

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wijnegem verlaag je de dH waarde van 9,74 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wijnegem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1400 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers starten vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1300 en €2150 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Wijnegem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Mechanische waterontharderV.a €880
Elektrische waterontharderCirca €1030
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Wijnegem?
De hardheid van het leidingwater in Wijnegem bedraagt 9,74 dH. De meting in de provincie Antwerpen is doorgaans 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wijnegem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie