Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zwijndrecht

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9,91 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Zwijndrecht resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 9,91 dH in Zwijndrecht.
 • Dit kan leiden tot situaties als onnodig veel zeepverbruik en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZwijndrechtWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteZwijndrecht
Postcode2070
Gem. Gasverbruik M33.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5500 kWh
Gem. Waterhardheid9,91 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zwijndrecht

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of aanslag op servies? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een innovatieve waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Zwijndrecht zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Zwijndrecht hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwijndrecht?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Zwijndrecht. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwijndrecht kent een waterhardheid van 9,91. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Zwijndrecht

De waterhardheid van het water in Zwijndrecht bedraagt circa 9,91 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9,91 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zwijndrecht-belgie-2070

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Digisoft EC-500
 • Erie Slimline Eco30
 • Kinetico Kube 6
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • 038waterontharder Compact 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwijndrecht reduceert je de dH waarde van 9,91 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zwijndrecht.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders beginnen bij €710, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1975 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Zwijndrecht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €910
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €135 op jaarbasis
InstallatieVanaf €230
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Zwijndrecht?
De waterhardheid in Zwijndrecht ligt op 9,91 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is om en nabij de 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwijndrecht.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie