Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Borsbeek

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 9,52 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Borsbeek maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 9,52 dH in Borsbeek.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €280 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid BorsbeekHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteBorsbeek
Postcode2150
Gem. Gasverbruik M33.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid9,52 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Borsbeek

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Borsbeek zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Borsbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Borsbeek?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Borsbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor maandelijks lagere energiekosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Borsbeek heeft een waterhardheid van 9,52. Samengevat: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Borsbeek

De waterhardheid van het water in Borsbeek ligt op ong. 9,52 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9,52 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,11 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-borsbeek-2150

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Digisoft DS-2000 HE
 • Erie Softline Eco15
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • 038waterontharder Compact 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Borsbeek reduceert je de dH waarde van 9,52 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Borsbeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €2125 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Borsbeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €100
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektrische waterontharderCirca €920
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenV.a €115 p/jaar
MontageRond de €190
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Borsbeek?
De waterhardheid in Borsbeek is plus minus 9,52 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Borsbeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie