Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wommelgem

Heb je last van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9,74 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Wommelgem heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 9,74 dH in Wommelgem.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals kalkaanslag en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WommelgemHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteWommelgem
Postcode2160
Gem. Gasverbruik M33.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5650 kWh
Gem. Waterhardheid9,74 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wommelgem

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en minder lekker water uit de kraan? Flink wat Belgen installeren een betrouwbare waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Wommelgem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Wommelgem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wommelgem?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wommelgem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Wommelgem zit met een waterhardheid van 9,74. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Wommelgem

De waterhardheid van het drinkwater in Wommelgem bedraagt circa 9,74 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9,74 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 27,74 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-wommelgem-2160

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Erie Softline Eco20
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Watergenius HWS 1500
 • 038waterontharder Separaat 10

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wommelgem reduceert je de dH waarde van 9,74 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wommelgem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1350 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Wommelgem.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel monteurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €1160
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €130 per jaar
MontagekostenRond de €270
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Wommelgem?
De hardheid in Wommelgem is grofweg 9,74 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt rond de 11,07 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wommelgem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie