Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Muiden

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, vies water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Muiden resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Muiden.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MuidenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Muiden

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Gooise Meren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Muiden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Muiden?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Muiden. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Muiden kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Muiden

De waterhardheid van het drinkwater in Muiden bedraagt ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-muiden-1398

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis Combilux plus 100
 • General electric GNOH45KE
 • Delta Domela
 • Apic Melite

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Muiden verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Muiden.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1575 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €710 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €1850 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterontharder in Muiden.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en gratis monteurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €125
Mechanische waterontharderVanaf €780
Waterontharder (elektronisch)Circa €1200
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudVanaf €120 per beurt
PlaatsingRond de €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Muiden?
De hardheid van het leidingwater in Muiden is plus minus 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Muiden.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie