Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Almere

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Almere zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.40 dH in Almere.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op je ruiten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €280 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid AlmereFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1349
Gem. Gasverbruik M3450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29400 kWh
Gem. Waterhardheid4.40 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Aanslag op servies.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Almere

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Almere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Almere wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Almere?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Almere. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Almere zit met een waterhardheid van 4.40. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Almere

De waterhardheid van het water in Almere is 4.40 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 12,53 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-almere-1349

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Amysoft C-300
 • BWT AQA Perla 10
 • Delta Ontario duplex
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • BWT Rondomat 50M

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Almere minimaliseer je de dH waarde van 4.40 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Almere.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1900 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Almere.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1040
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €135 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Almere?
De hardheid in Almere bedraagt 4.40 dH. Dit cijfer in de provincie Flevoland is grofweg 7.87 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Almere.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie