Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Naarden

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Naarden heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Naarden.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €315 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid NaardenZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Naarden

Ben jij ook klaar met een droge huid en doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Gooise Meren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Naarden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Naarden?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Naarden. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Naarden heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Naarden

De waterhardheid van het leidingwater in Naarden is om en nabij de 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-naarden-1411

Vaak gekozen modellen

 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Mooiwater Compact
 • Euro Twin 14
 • BWT AQA viseo

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Naarden reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Naarden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1775 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Naarden.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektronische waterontharderCirca €1100
Onthardingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €100 per jaar
PlaatsingskostenV.a €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Naarden?
De hardheid van het water in Naarden is plus minus 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is gemiddeld 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Naarden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie