Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Muiderberg

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Muiderberg maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je handige info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Muiderberg.
 • Hierdoor ontstaan situaties als bittere thee en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid MuiderbergHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1399
Gem. Gasverbruik M31650 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30300 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Muiderberg

Ben jij ook klaar met droog haar na het douchen en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Flink wat mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Gooise Meren vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Muiderberg was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Muiderberg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Muiderberg. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Muiderberg kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Muiderberg

De waterhardheid van het leidingwater in Muiderberg is 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-muiderberg-1399

Bekende modellen en merken

 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Delta Domela
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Lubron Proline SXT2

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Muiderberg reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Muiderberg.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1800 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders starten vanaf €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1375 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Muiderberg.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €880
Elektronische waterontharderC.a. €900
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Muiderberg?
De hardheid in Muiderberg is ongeveer 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Muiderberg.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie