Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Rijen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in Rijen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere huidirritaties en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €290 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RijenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rijen

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal huishoudens bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Gilze en Rijen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Rijen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rijen?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Rijen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rijen kent een waterhardheid van 7.90. Concreet: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rijen

De waterhardheid van het leidingwater in Rijen bedraagt ongeveer 7.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-rijen-5121

Veel gekozen merken

 • 038waterontharder Compact 14
 • AEG 22 L
 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • BWT Rondomat 25M
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Zo werkt een waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rijen reduceert je de dH waarde van 7.90 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rijen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot een slordige €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €700, excl. installatie. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1625 en €2075 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Rijen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €930
Tabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €115 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Rijen?
De hardheid in Rijen is circa 7.90 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rijen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie