Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oisterwijk

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.26 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Oisterwijk leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.26 dH in Oisterwijk.
 • Dit kan leiden tot problemen als glascorrosie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OisterwijkTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5062
Gem. Gasverbruik M31570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34100 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oisterwijk

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming en/of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Oisterwijk zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oisterwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oisterwijk?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oisterwijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Oisterwijk zit met een waterhardheid van 5.26. Samengevat: zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oisterwijk

De waterhardheid van het water in Oisterwijk bedraagt circa 5.26 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oisterwijk-5062

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 30
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Hattem BLU B65
 • Euro Twin 25
 • AEG 18 L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oisterwijk verklein je de dH waarde van 5.26 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oisterwijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor magnetische ontharders tot meer dan €1800 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1750 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oisterwijk.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektrische waterontharderRond de €1140
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €110 per beurt
PlaatsingskostenVanaf €170
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oisterwijk?
De hardheid in Oisterwijk is circa 5.26 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Oisterwijk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie