Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haaren

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.89 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Haaren zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal lees je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.89 dH in Haaren.
 • Hierdoor ontstaan situaties als aanslag op servies en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HaarenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
Gem. Gasverbruik M31680 M3
Gem. Stroomverbruik kWh35800 kWh
Gem. Waterhardheid6.89 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Haaren

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, het textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Haaren kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Haaren heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Haaren?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Haaren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Haaren zit met een waterhardheid van 6.89. Dit houdt in matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Haaren

De waterhardheid van het drinkwater in Haaren bedraagt ongeveer 6.89 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.89 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,62 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-haaren-5076

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 10
 • Watercompany Softflow 9
 • Watertotaal Euro Twin 60
 • BWT AQA viseo
 • Watergenius Blue Line Advance

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haaren minimaliseer je de dH waarde van 6.89 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Haaren.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €2250 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1925 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Haaren.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1170
Regeneratiezout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €100 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €210
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Haaren?
De waterhardheid in Haaren is circa 6.89 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een fijne douchebeurt, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Haaren.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie