Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Dongen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Dongen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website tref je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Dongen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere water met een vreemde smaak en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid DongenHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5104
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32600 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Dongen

Heb je last van een droge huid en/of kalkstrepen op ramen? Meer en meer Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, het textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Dongen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Dongen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Dongen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Dongen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Dongen heeft een gemeten waterhardheid van 7.90. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dongen

De waterhardheid van het water in Dongen is om en nabij de 7.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-dongen-5104

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Twin 20
 • General electric GE-26HI
 • Mooiwater Medium
 • Euro Combi compact 30
 • AEG 22 L

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Dongen reduceer je de dH waarde van 7.90 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Dongen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €780, exclusief installatiekosten. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1825 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Dongen.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel installatiebedrijven, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €1110
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudBegint bij €130 p/jaar
MontagekostenRond de €160
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Dongen?
De hardheid van het water in Dongen is plus minus 7.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, fris kraanwater, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Dongen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie