Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gilze

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Gilze maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 7.90 dH in Gilze.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een irriterende huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GilzeHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Gilze

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of eindeloos schoonmaken? Veel mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Gilze en Rijen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Gilze was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Gilze?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Gilze. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Gilze kent een waterhardheid van 7.90. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Gilze

De waterhardheid van het drinkwater in Gilze is 7.90 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gilze-5126

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Separaat 14
 • 038waterontharder Compact 10
 • Euro Combi compact 25
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Culligan Medallist 910

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gilze verklein je de dH waarde van 7.90 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Gilze.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2175 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €660 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1700 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Gilze.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderBegint bij €1120
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €155 p/jaar
MontagekostenRond de €240
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Gilze?
De waterhardheid in Gilze bedraagt 7.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Gilze.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie