Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hilvarenbeek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.26 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Hilvarenbeek heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten check je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 5.26 dH in Hilvarenbeek.
 • Dit is de oorsprong van problemen als kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €200 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HilvarenbeekZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
Postcode5081
Gem. Gasverbruik M31660 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34900 kWh
Gem. Waterhardheid5.26 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hilvarenbeek

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel mensen nemen een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Hilvarenbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hilvarenbeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hilvarenbeek?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hilvarenbeek. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hilvarenbeek zit met een waterhardheid van 5.26. Concreet: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hilvarenbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Hilvarenbeek is ongeveer 5.26 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.26 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,98 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hilvarenbeek-5081

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Euro Twin 14
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Watergenius HWS 2500
 • 038waterontharder Compact 10

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hilvarenbeek reduceert je de dH waarde van 5.26 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hilvarenbeek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontharders starten vanaf €720, zonder installeren. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1475 en €1975 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Hilvarenbeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en direct experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektronische waterontharderCirca €950
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenCirca €135 per beurt
PlaatsingC.a. €170
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hilvarenbeek?
De hardheid van het kraanwater in Hilvarenbeek bedraagt 5.26 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hilvarenbeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie