Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hulten

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Hulten heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.90 dH in Hulten.
 • Dit kan leiden tot situaties als bittere thee koffie en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €340 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HultenHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5125
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hulten

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep mensen kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Gilze en Rijen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Hulten was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hulten?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hulten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hulten zit met een waterhardheid van 7.90. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Hulten

De waterhardheid van het leidingwater in Hulten is ongeveer 7.90 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hulten-5125

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • 038waterontharder Separaat 10
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • BWT AQA smart
 • Watergenius HWS 1500
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hulten minimaliseer je de dH waarde van 7.90 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hulten.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €105 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2275 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €760 (zonder installatiewerk). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1200 en €2050 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Hulten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en direct merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Elektronische waterontharderV.a €1110
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €150 op jaarbasis
MontageC.a. €225
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Hulten?
De waterhardheid in Hulten is ongeveer 7.90 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hulten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie