Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Molenschot

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Molenschot leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.90 dH in Molenschot.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €310 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid MolenschotFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
Gem. Gasverbruik M31380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32000 kWh
Gem. Waterhardheid7.90 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Molenschot

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of kalkstrepen op ramen? Veel huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Gilze en Rijen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Molenschot wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Molenschot?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Molenschot. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Molenschot ontvangt een waterhardheid van 7.90. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Molenschot

De waterhardheid van het leidingwater in Molenschot ligt op ong. 7.90 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 22,50 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-molenschot-5124

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Compact 20
 • Apic Nessos
 • Mooiwater Mini
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Molenschot voer je de dH waarde terug van 7.90 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Molenschot.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1425 en €2150 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Molenschot.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektronische waterontharderC.a. €1000
Zouttabletten€15 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €150 per beurt
PlaatsingskostenV.a €175
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Molenschot?
De hardheid van het kraanwater in Molenschot komt uit op ong. 7.90 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Molenschot.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie