Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Asper

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Asper maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Asper.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals een droge huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €280 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AsperWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Asper

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en/of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Een groot deel van de Belgen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Gavere zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Asper wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Asper?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Asper. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Asper ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Asper

De waterhardheid van het leidingwater in Asper bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-asper-9890

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Asper reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Asper.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €670, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1450 en €1875 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterverzachter in Asper.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog specialisten, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Elektronische waterontharderRond de €1030
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €155 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Asper?
De waterhardheid in Asper is ongeveer 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Asper.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie