Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dikkelvenne

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Dikkelvenne maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website vind je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Dikkelvenne.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DikkelvenneZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Dikkelvenne

Heb je last van verstopte leidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Meer en meer huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachtere was en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Gavere werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Dikkelvenne hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Dikkelvenne?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Dikkelvenne. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Dikkelvenne heeft een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Dikkelvenne

De waterhardheid van het drinkwater in Dikkelvenne ligt op ong. 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-dikkelvenne-9890

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dikkelvenne reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dikkelvenne.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1925 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2000 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Dikkelvenne.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten installateurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €85
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektrische waterontharderRond de €1160
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €155 per beurt
MontageC.a. €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Dikkelvenne?
De hardheid in Dikkelvenne is circa 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, fris kraanwater, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Dikkelvenne.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie