Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Martens-Latem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Martens-Latem heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Martens-Latem.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkaanslag en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Martens-LatemHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Martens-Latem
Postcode9830
Gem. Gasverbruik M33.325 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Sint-Martens-Latem

Heb jij genoeg van een erg droge huid en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer huishoudens nemen een handige waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Sint-Martens-Latem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Martens-Latem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Martens-Latem?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Martens-Latem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sint-Martens-Latem zit met een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Martens-Latem

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Martens-Latem bedraagt circa 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-martens-latem-9830

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Apic Zetes
 • Delta Onega
 • Euro Twin 10
 • Kinetico Ergo 9

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint-Martens-Latem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sint-Martens-Latem.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2300 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters starten bij €750, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1150 en €2025 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Martens-Latem.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel specialisten, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Elektrische waterontharderV.a €1200
Zouttabletten€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Martens-Latem?
De waterhardheid in Sint-Martens-Latem is gemiddeld 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Martens-Latem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie