Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vurste

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Vurste maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Vurste.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkstrepen op ramen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €350 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid VursteTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Vurste

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of water met een vreemde smaak? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Gavere vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Vurste heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vurste?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Vurste. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vurste kent een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Vurste

De waterhardheid van het water in Vurste bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vurste-9890

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua Clean) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vurste verklein je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vurste.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders tot een slordige €1925 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €1800 inclusief inregelen. In onderstaande schema bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Vurste.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en kosteloos merken, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderVanaf €1100
Tabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 per jaar
InstallatiekostenC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Vurste?
De hardheid van het leidingwater in Vurste is om en nabij de 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vurste.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie