Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Semmerzake

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Semmerzake heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Semmerzake.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaken en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €285 per jaar.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SemmerzakeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Semmerzake

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en/of bittere smakende thee? Een groeiend aantal mensen kiezen een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Gavere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Semmerzake hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Beste ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Semmerzake?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Semmerzake. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Semmerzake zit met een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Semmerzake

De waterhardheid van het water in Semmerzake bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-semmerzake-9890

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Ecowater) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Semmerzake verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Semmerzake.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Van €100 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties starten bij €820 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1650 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Semmerzake.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €75
Mechanische waterontharderC.a. €780
Elektrische waterontharderRond de €1090
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudCirca €80 per jaar
PlaatsingBegint bij €240
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Semmerzake?
De waterhardheid in Semmerzake is circa 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld middels regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Semmerzake.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie