Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Baaigem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Baaigem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website lees je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Baaigem.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid BaaigemHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGavere
Postcode9890
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Baaigem

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of te veel schoonmaken? Flink wat woningeigenaren plaatsen een professionele waterontkalker. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de gemeente Gavere opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Baaigem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Ontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Baaigem?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Baaigem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Baaigem heeft een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Baaigem

De waterhardheid van het leidingwater in Baaigem is 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-baaigem-9890

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Baaigem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Baaigem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1950 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Baaigem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en gratis modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Mechanische waterontharderCirca €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1200
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €125 per 12 maanden
MontageRond de €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Baaigem?
De hardheid van het kraanwater in Baaigem is om en nabij de 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvoller water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Baaigem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie