Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter De Pinte

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in De Pinte leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in De Pinte.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €320 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid De PinteFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDe Pinte
Postcode9840
Gem. Gasverbruik M33.330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen De Pinte

Heb je last van apparaten die slecht werken of aanslag op servies? Flink wat woningeigenaren nemen een professionele waterontkalker. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente De Pinte zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in De Pinte hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Pinte?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in De Pinte. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • De Pinte ontvangt een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in De Pinte

De waterhardheid van het water in De Pinte bedraagt circa 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-de-pinte-9840

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Apic Zetes junior
 • Delta Onega duplex
 • Euro Twin 14
 • Kinetico Essential

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in De Pinte verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Pinte.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €1800 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in De Pinte.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel vakmannen, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1100
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €110 per beurt
MontageCirca €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in De Pinte?
De hardheid van het leidingwater in De Pinte is grofweg 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen bedraagt 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in De Pinte.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie