Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dilsen-Stokkem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Dilsen-Stokkem heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Dilsen-Stokkem.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €210 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Dilsen-StokkemTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gem. Gasverbruik M33.390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5500 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Dilsen-Stokkem

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of glascorrosie? Een groeiend aantal Vlamingen kiezen een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en besparen op de energiekosten. In de gemeente Dilsen-Stokkem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Dilsen-Stokkem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Dilsen-Stokkem?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Dilsen-Stokkem. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Dilsen-Stokkem ontvangt een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Dilsen-Stokkem

De waterhardheid van het leidingwater in Dilsen-Stokkem is om en nabij de 12,32 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-dilsen-stokkem-3650

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Kinetico Essential 17
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • BWT Rondomat 25M

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Van Marcke) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Dilsen-Stokkem reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €775.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Dilsen-Stokkem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in ontharders starten bij €700, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €2050 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Dilsen-Stokkem.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €150
Mechanische waterontharderC.a. €770
Elektronische waterontharderBegint bij €980
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €160 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €180
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Dilsen-Stokkem?
De hardheid van het leidingwater in Dilsen-Stokkem is ongeveer 12,32 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lagere energierekening en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Dilsen-Stokkem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie