Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kinrooi

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Kinrooi heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 11,20 dH in Kinrooi.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €235 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid KinrooiTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode3640
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5450 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kinrooi

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en strepen op je ruiten? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachtere was en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Kinrooi kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Kinrooi gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kinrooi?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kinrooi. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een lagere energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kinrooi ontvangt een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kinrooi

De waterhardheid van het drinkwater in Kinrooi is 11,20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kinrooi-3640

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Kinetico Essential 11
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • BWT AQA Perla 20

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kinrooi reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kinrooi.

Reken af met kalk!

Neem contact op met product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1400 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders starten bij €840, exclusief installatiekosten. Een slim systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €2175 incl. installatie. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Kinrooi.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €140
Mechanische waterontharderRond de €690
Elektronische waterontharderC.a. €920
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €95 op jaarbasis
MontageV.a €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Kinrooi?
De waterhardheid in Kinrooi is grofweg 11,20 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is doorgaans 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kinrooi.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie