Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Stokkem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,32 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Stokkem leidt tot kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12,32 dH in Stokkem.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid StokkemHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Stokkem

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op douchekop? Veel woningeigenaren lossen dit op met een professionele waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en lagere stookkosten. In de gemeente Dilsen-Stokkem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Stokkem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Stokkem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Stokkem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stokkem kent een waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Stokkem

De waterhardheid van het drinkwater in Stokkem is 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-stokkem-3650

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 17ED
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Stokkem voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Stokkem.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot wel €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €720, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €2150 incl. installatie. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Stokkem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en zonder kosten experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Mechanische waterontharderCirca €700
Waterontharder (elektronisch)Rond de €990
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €140 per jaar
MontagekostenRond de €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Stokkem?
De hardheid in Stokkem is gemiddeld 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stokkem.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie