Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Elen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Elen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Elen.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als bittere thee koffie en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ElenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Elen

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Steeds meer Vlamingen kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Dilsen-Stokkem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Elen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Elen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Elen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor apparatuur die langer meegaat en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Elen kent een waterhardheid van 12,32. Definitie: Hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Elen

De waterhardheid van het drinkwater in Elen is 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-elen-3650

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Elen reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Elen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1750 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €730, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1525 en €2125 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Elen.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderBegint bij €730
Elektronische waterontharderC.a. €1200
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €115 op jaarbasis
MontageVanaf €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Elen?
De hardheid in Elen is grofweg 12,32 dH. De meting in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Elen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie