Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lanklaar

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lanklaar leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je praktische info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Lanklaar.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €255 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid LanklaarTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5000 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een glanzende vaat.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lanklaar

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Dilsen-Stokkem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lanklaar hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lanklaar?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lanklaar. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lanklaar ontvangt een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Lanklaar

De waterhardheid van het water in Lanklaar is 12,32 dH. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lanklaar-3650

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lanklaar reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lanklaar.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van dergelijke installaties lopen op vanaf €710 (zonder installatiewerk). Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €2125 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Lanklaar.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Waterontharder (elektronisch)Circa €1030
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €150 per 12 maanden
MontageRond de €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Lanklaar?
De hardheid van het water in Lanklaar bedraagt 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lanklaar.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie