Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rotem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Rotem zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal verzamel je praktische info aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Rotem.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €215 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid RotemWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rotem

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep huishoudens nemen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Dilsen-Stokkem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Rotem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rotem?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Rotem. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rotem heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Dat betekent Hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Rotem

De waterhardheid van het leidingwater in Rotem is ongeveer 12,32 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rotem-3650

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • North Star 14ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rotem verklein je de dH waarde van 12,32 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een interessante prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rotem.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €840, excl. installatie. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1425 en €1800 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Rotem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en direct vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €115 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Rotem?
De hardheid van het leidingwater in Rotem is doorgaans 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Rotem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie