Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dilsen

Heb je last van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Dilsen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke informatie over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH in Dilsen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid DilsenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Dilsen

Heb jij genoeg van droge haren na een douchebeurt en witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer Vlamingen kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Dilsen-Stokkem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Dilsen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Dilsen?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Dilsen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Dilsen heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Dit houdt in Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere stookkosten, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Dilsen

De waterhardheid van het drinkwater in Dilsen is om en nabij de 12,32 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-dilsen-3650

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Dilsen reduceer je de dH waarde van 12,32 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Dilsen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1600 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €770 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1250 en €1725 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Dilsen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €700
Waterontharder (elektronisch)V.a €1050
Zout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenV.a €120 p/jaar
MontagekostenCirca €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Dilsen?
De hardheid van het water in Dilsen is plus minus 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Dilsen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie