Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Helenaveen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Helenaveen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 8.23 dH in Helenaveen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HelenaveenWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5759
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Helenaveen

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal Nederlanders nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Deurne kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Helenaveen wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Helenaveen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Helenaveen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Helenaveen heeft een gemeten waterhardheid van 8.23. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Helenaveen

De waterhardheid van het leidingwater in Helenaveen bedraagt circa 8.23 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-helenaveen-5759

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Erie IQsoft Eco9
 • Hattem BLU B65
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Helenaveen verklein je de dH waarde van 8.23 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Helenaveen.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €60 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1150 en €1775 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Helenaveen.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1020
Tabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €100 (jaarbasis)
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Helenaveen?
De hardheid van het kraanwater in Helenaveen schatten we op 8.23 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd via natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Helenaveen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie