Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlierden

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.23 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Vlierden heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 8.23 dH in Vlierden.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €290 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid VlierdenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5756
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Vlierden

Heb je last van irritaties aan de huid en kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachtere was en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Deurne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Vlierden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Aanbieding waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Vlierden?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vlierden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vlierden heeft een waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager energieverbruik, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Vlierden

De waterhardheid van het leidingwater in Vlierden is 8.23 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-vlierden-5756

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Ecowater ESM18 CE+
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • General electric GXOF27KE
 • Remon Waterontharders Kupa

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vlierden minimaliseer je de dH waarde van 8.23 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €775.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vlierden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van dergelijke installaties zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1875 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Vlierden.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en vandaag nog experts, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderVanaf €1130
Onthardingstabletten€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €155 per jaar
InstallatieC.a. €180
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vlierden?
De waterhardheid in Vlierden bedraagt 8.23 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vlierden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie