Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Liessel

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Liessel maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.23 dH in Liessel.
 • Dit is de oorsprong van onder andere droog haar na het douchen en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid LiesselHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5757
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Liessel

Heb je in huis last van een irriterende huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal huishoudens nemen een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Deurne vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Liessel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Liessel?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Liessel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Liessel ontvangt een waterhardheid van 8.23. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, een zachte huid en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Liessel

De waterhardheid van het drinkwater in Liessel is 8.23 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-liessel-5757

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM25 CE+
 • Bayard Minima
 • Delta Rusela
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Liessel voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Liessel.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €790 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €2150 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Liessel.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel modellen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Mechanische waterontharderV.a €840
Elektronische waterontharderVanaf €1020
Zout€27,50 per 50 kg
OnderhoudRond de €155 per jaar
PlaatsingCirca €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Liessel?
De hardheid in Liessel is plus minus 8.23 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is grofweg 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan comfortabel douchen, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Liessel.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie