Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Neerkant

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 8.23 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Neerkant leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH in Neerkant.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NeerkantFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5758
Gem. Gasverbruik M31590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34500 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Neerkant

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of witte aanslag op het glaswerk? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Deurne zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Neerkant gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Neerkant?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Neerkant. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot water met een lekkere smaak en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Neerkant heeft een geschatte waterhardheid van 8.23. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Neerkant

De waterhardheid van het water in Neerkant is 8.23 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-neerkant-5758

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Ecowater ESM 42
 • Culligan Medallist 915
 • Delta Ontario duplex
 • Delta Domela
 • Delta Escalda

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Neerkant voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Neerkant.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €810, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1475 en €1700 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Neerkant.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderCirca €840
Waterontharder (elektronisch)V.a €1200
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudscontractCirca €110 per beurt
PlaatsingVanaf €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Neerkant?
De waterhardheid in Neerkant komt uit op ong. 8.23 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een fijne douchebeurt, betere smaak van water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Neerkant.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie