Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bunnik

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Bunnik leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.90 dH in Bunnik.
 • Dit kan zorgen voor problemen als een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid BunnikTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
Gem. Gasverbruik M31520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid6.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Bunnik

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Bunnik vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Bunnik gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterverzachter.

VoordeelUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bunnik?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bunnik. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bunnik zit met een waterhardheid van 6.90. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, verminderde eczeem klachtenen geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bunnik

De waterhardheid van het water in Bunnik bedraagt ongeveer 6.90 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,65 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bunnik-3704

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Euro Twin 20
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bunnik verlaag je de dH waarde van 6.90 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bunnik.

Reken af met kalk!

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €150 voor magnetische ontharders tot ruim €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €2125 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bunnik.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel merken, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €75
Mechanische waterontharderCirca €700
Elektronische waterontharderV.a €900
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per jaar
PlaatsingCirca €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bunnik?
De waterhardheid in Bunnik is circa 6.90 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een fijne douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bunnik.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie