Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zeist

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zeist resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Hier tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.50 dH in Zeist.
 • Dit is de oorsprong van problemen als strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid ZeistFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3705
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zeist

Heb je last van rendementsverlies van verwarming of aanslag op servies? Een groot deel van de woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Zeist opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zeist hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zeist?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zeist. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zeist heeft een gemeten waterhardheid van 5.50. Dat betekent zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zeist

De waterhardheid van het leidingwater in Zeist ligt op ong. 5.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-zeist-3705

Interessante installaties

 • Detandt-Simon Futura 25
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Mooiwater Mini

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zeist verlaag je de dH waarde van 5.50 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zeist.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Van €135 voor magnetische ontharders tot zo’n €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €830 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €1850 incl. installatie. In de bijgaande tabel check je de geschatte kosten van een waterontharder in Zeist.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en direct modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €920
Zouttabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €110 p/jaar
PlaatsingVanaf €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zeist?
De hardheid van het water in Zeist komt uit op ong. 5.50 dH. De waarde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zeist.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie