Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westbroek

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Westbroek heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.10 dH in Westbroek.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld veel schoonmaken en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €235 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WestbroekHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3615
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westbroek

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Veel Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente De Bilt zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Westbroek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Westbroek?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westbroek. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Westbroek ontvangt een waterhardheid van 6.10. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Westbroek

De waterhardheid van het water in Westbroek is ongeveer 6.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-westbroek-3615

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Apic Heracles junior
 • Delta Mosela
 • Erie Maxima Eco11
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westbroek voer je de dH waarde terug van 6.10 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Westbroek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot wel €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat zit ergens tussen de €1475 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Westbroek.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel installatiebedrijven, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Waterontharder (elektrisch)Circa €1010
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €135 p/jaar
InstallatiekostenCirca €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Westbroek?
De waterhardheid in Westbroek ligt op 6.10 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westbroek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie