Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groenekan

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Groenekan maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je handige info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 6.10 dH in Groenekan.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid GroenekanWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Groenekan

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of bittere thee en koffie? Meer en meer Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente De Bilt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Groenekan was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Groenekan?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Groenekan. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot zacht en fris water en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groenekan kent een waterhardheid van 6.10. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Groenekan

De waterhardheid van het leidingwater in Groenekan is ongeveer 6.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-groenekan-3737

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 30
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi compact 20
 • SoluCalc SoluCalc
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Culligan) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Groenekan reduceert je de dH waarde van 6.10 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door het waterverbruik, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Groenekan.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders beginnen bij €660 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1275 en €1925 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Groenekan.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Elektrische waterontharderCirca €960
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per 12 maanden
PlaatsingRond de €175
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Groenekan?
De hardheid van het water in Groenekan is gemiddeld 6.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht is ongeveer 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld door zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Groenekan.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie