Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maartensdijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Maartensdijk zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6.10 dH in Maartensdijk.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals veel schoonmaakwerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MaartensdijkTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Maartensdijk

Ben jij ook klaar met huidirritaties of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente De Bilt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Maartensdijk wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Maartensdijk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maartensdijk. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Maartensdijk heeft een geschatte waterhardheid van 6.10. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Maartensdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Maartensdijk is ongeveer 6.10 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maartensdijk-3738

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Delta Duplex compact
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • North Star 40ED

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maartensdijk reduceert je de dH waarde van 6.10 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maartensdijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers lopen op vanaf €850, excl. installatie. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €2150 incl. installatie. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterontharder in Maartensdijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en gratis specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1150
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €120 per jaar
MontageBegint bij €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Maartensdijk?
De hardheid in Maartensdijk is doorgaans 6.10 dH. De meting in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maartensdijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, zacht en fris water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie