Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hollandsche Rading

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hollandsche Rading zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier lees je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.10 dH in Hollandsche Rading.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Hollandsche RadingWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3739
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31300 kWh
Gem. Waterhardheid6.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hollandsche Rading

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente De Bilt opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hollandsche Rading heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hollandsche Rading?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hollandsche Rading. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hollandsche Rading heeft een gemeten waterhardheid van 6.10. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hollandsche Rading

De waterhardheid van het drinkwater in Hollandsche Rading bedraagt circa 6.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,37 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hollandsche-rading-3739

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • 038waterontharder Compact 10
 • Delta Rusela
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Lubron Softstar Classic

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hollandsche Rading reduceer je de dH waarde van 6.10 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hollandsche Rading.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1875 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1600 en €1975 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Hollandsche Rading.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektrische waterontharderC.a. €1010
Reinigingszout€40 voor 75 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €125 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hollandsche Rading?
De hardheid van het water in Hollandsche Rading is grofweg 6.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is gemiddeld 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hollandsche Rading.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie