Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sijsele

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sijsele resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10,08 dH in Sijsele.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €250 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid SijseleHoe werkt het?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3000 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sijsele

Heb je in huis last van een irriterende huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat huishoudens installeren een professionele waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, het textiel gaat langer mee en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Damme kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Sijsele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sijsele?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sijsele. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sijsele zit met een waterhardheid van 10,08. Definitie: Tamelijk hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sijsele

De waterhardheid van het leidingwater in Sijsele bedraagt circa 10,08 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Tamelijk hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sijsele-8340

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • 038waterontharder Compact 10
 • Remon Waterontharders Kupa

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Tapworks) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sijsele verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sijsele.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sijsele.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en kosteloos specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektrische waterontharderV.a €970
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €150 op jaarbasis
MontageC.a. €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Sijsele?
De hardheid van het kraanwater in Sijsele is ongeveer 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen komt uit op ongeveer 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sijsele.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie